Skip to main content

Έτοιμος για δημοψήφισμα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο Ερντογάν

Αν δεν ενεργούν με ειλικρινή τρόπο, θα πρέπει να βρούμε μια διέξοδο, γιατί πρέπει να περιμένουμε κι άλλο;, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα επανεξετάσει την θέση της αναφορικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση που υποχρεωθεί να περιμένει για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα και αν επιμείνει η υπάρχουσα εχθρική νοοτροπία κάποιων μελών κρατών.

O Τούρκος Πρόεδρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα, χαρακτήρισε «αμιγώς πολιτική» την απόφαση που έλαβε σήμερα η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θέσει την Τουρκία υπό καθεστώς επιτήρησης, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα δεν την αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, o Ερντογάν διεμήνυσε πως είναι έτοιμος να θέσει σε δημοψήφισμα το ερώτημα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και πως η Τουρκία δεν θα περιμένει επ' αόριστον στην πόρτα εισόδου της Ένωσης μετά από 54 χρόνια.

«Αν δεν ενεργούν με ειλικρινή τρόπο, θα πρέπει να βρούμε μια διέξοδο. Γιατί πρέπει να περιμένουμε κι άλλο; Συζητάμε περίπου 54 χρόνια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.