Skip to main content

Έτοιμο να επενδύσει στην αγορά Μοδιάνο το ΕΕΘ -Ζητά συνεργασία με δήμο

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει ήδη αναθέσει σε τεχνικό γραφείο την εκπόνηση προμελετών, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση

Εντός του 2016 αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την αγορά Μοδιάνο, στον οποίο αναμένεται να λάβει μέρος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ήδη το Επιμελητήριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη, έχει αναθέσει σε τεχνικό γραφείο την εκπόνηση προμελετών, προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την απόκτηση του 43% της κεντρικής αγοράς. Μέσω της προμελέτης αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες καθώς και το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν. Η πρόταση, όπως υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης κατά τη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου, αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Για το εγχείρημα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο πρόκειται να ζητήσει τη συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ενδιαφέρεται για την ιστορική αγορά, αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Παράλληλα, το ΕΕΘ επιδιώκει στην προσπάθεια αυτή να εξασφαλίσει και τη συνεργασία και άλλων φορέων - για την απόκτηση του ποσοστού του ελληνικού δημόσιου που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ (43%) -  όπως επίσης και των 67 μικροϊδιοκτητών, οι οποίοι κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό στην αγορά Μοδιάνο.  

«Το Επιμελητήριο έχει τόσο την τεχνογνωσία, όσο και την ευαισθησία αλλά και τα κεφάλαια για να αναλάβει πρωτοβουλία μέσα σε ένα νέο ιδιοκτησιακό σχήμα. Εμείς δε πάμε να κερδίσουμε αλλά μας ενδιαφέρει να αναδειχθεί η κεντρική αγορά» τόνισε ο κ. Ζορπίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και τρεις μήνες ξεκίνησαν οι ενέργειες για την αγορά Μοδιάνο και επιθυμία είναι να μετατραπεί στα πρότυπα των αντίστοιχων της Στουτγάρδης και της Κολωνίας.

«Η προσπάθειά μας έχει έναν στόχο, η αγορά να αναβαθμιστεί προς όφελος της πόλης και της τοπικής οικονομίας και να αποτελέσει ξανά το κέντρο της εμπορίας τροφίμων και αγαθών της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε, τονίζοντας πως σήμερα λειτουργούν στην αγορά περίπου 10 καταστήματα.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ αποκάλυψε ότι ήδη το Επιμελητήριο είχε σκοπό να προχωρήσει σε μια επένδυση στην πόλη, αγοράζοντας ένα κτήριο είτε για να στεγαστούν τα σωματεία, είτε επαγγελματίες.