Skip to main content

Πάσχα στα πεντάστερα της πόλης με συνταγές από το χωριό

Η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές του Πάσχα. Τι ετοιμάζουν τα 5στερα ξενοδοχεία της πόλης για τους επισκέπτες τους.

Έτοιμη να καλύψει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες του κάθε επισκέπτη της για το φετινό Πάσχα είναι η Θεσσαλονίκη, με πληθώρα από αξιοθέατα, χώρους πρασίνου, ψυχαγωγίας και εστίασης, μέχρι και ξενοδοχειακές υποδομές.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, αν και την περίοδο του Πάσχα οι εκδρομείς διαλέγουν παραδοσιακά περιοχές της περιφέρειας για να περάσουν τις γιορτές τους, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης είναι ικανοποιητικές.

«Η περίοδος του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη δεν χαρακτηρίζεται γενικότερα από υψηλή ζήτηση, σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, καθώς οι εκδρομείς επιλέγουν περισσότερο εξοχικούς και παραδοσιακούς προορισμούς, ωστόσο η πόλη σαφώς και μπορεί να καλύψει τους επισκέπτες της πλήρως κατά τη διάρκεια των γιορτών», τόνισε ο κ. Μανδρίνος, προσθέτοντας ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι παρόμοιες με τις περσινές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΞΘ δήλωσε ότι υπάρχει ανισοκατανομή στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης για τις φετινές πασχαλινές γιορτές, καθώς, ανάλογα και με τοποθεσία του κάθε ενός, οι πληρότητες είτε είναι αυξημένες, είτε μεινωμένες.

Πάντως, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να τονώσουν την τουριστική κίνηση της πόλης το τριήμερο του Πάσχα, έχουν ετοιμάσει πακέτα προσφορών για διαμονή, αλλά και εστίαση, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «το παραδοσιακό ελληνικό πάσχα δεν πάει μόνο στο χωριό... αλλά μένει και στην πόλη».

Οι έμπειροι chef έχουν ετοιμάσει ειδικά μενού για το Μεγάλο Σάββατο και το βράδυ της Ανάστασης αλλά και για την Κυριακή του Πάσχα, έχοντας «παντρέψει» υπέροχα την παραδοσιακή με τη σύγχρονη κουζίνα.

Η Voria.gr σας παρουσιάζει τις ορισμένες από τις καλύτερες προτάσεις για ένα άκρως παραδοσιακό, αλλά και μοντέρνο τριήμερο του Πάσχα, στα 5άστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

Hotel Nikopolis



Γιορτάστε το βράδυ της Ανάστασης με τους αγαπημένους σας και γευτείτε την ελληνική παράδοση με ένα εορταστικό μενού 4 πιάτων στο Hotel Nikopolis Thessaloniki με συνοδεία ζωντανής μουσικής.
(Πιάνο - Φωνή Σοφούδης Αχιλλέας & Κίλια Σοφία)

Τιμή: 39 ευρώ κατ' άτομο (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά), παιδιά 4-12 ετών 19,50 ευρώ, παιδιά 0-4 ετών δωρεάν

Την Κυριακή του Πάσχα το Hotel Nikopolis Thessaloniki θα σας περιμένει με εορταστικό μπουφέ με σούβλες και παραδοσιακά εδέσματα και την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Τιμή κατ' άτομο 49 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά), παιδιά 5-12 ετών 24,50 ευρώ, παιδιά 0-4 ετών δωρεάν

Makedonia Palace



Ένα λαμπρό Πάσχα υπόσχεται το Makedonia Palace στο εστιατόριο Salonica, με θέα την ανοιξιάτικη βεράντα και το απέραντο μπλε του Αιγαίου. Πασχαλινές γαστρονομικές αποδράσεις που θα σας κάνουν να αναβιώσετε τις ελληνικές παραδόσεις με δημιουργικά πιάτα υπό την συνοδεία του εορταστικού dj set.

Την Μ.Παρασκευή 6 Απριλίου, απολαύστε νηστίσιμες παραδοσιακές επιλογές από τον ατελείωτο μπουφέ. Νοστιμιές, απο τον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Στα 37ευρώ το άτομο.

Το Μ. Σάββατο 7 Απριλίου, το Αναστάσιμο μενού συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά διεθνή πιάτα όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι και τσιγεροσαρμαδάκια, πράσινη σαλάτα με μυρωδικά, ραπανάκι και λαδολέμονο, αρνάκι στη γάστρα με αρωματικά βότανα, ψητές μελιτζάνες και μελωμένα κρεμμυδάκια με πρόβειο γιαούρτι και γλυκό κόκκινο πιπέρι, ψητές πατάτες νέας σοδειάς με δεντρολίβανο και σοκολατένιο αυγό με καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, φράουλες με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και επιλογή ανάμεσα σε καφέ ή τσάι που συνοδεύονται με τσουρέκι και αυγά. Ένα εορταστικό set menu 4 απολαυστικών πιάτων, στα 49ευρώ το άτομο.

Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, πόλος έλξης είναι ο εορταστικός πασχαλινός μπουφές με παραδοσιακή υπογραφή και ελληνικό άρωμα. Αυθεντικές εορταστικές γεύσεις για όλες τις γευστικές επιθυμίες. Ατελείωτος μπουφές, στα 65ευρώ ανά άτομο.

The Met Hotel



Φέτος το The Met Hotel Thessaloniki γιορτάζει το Πάσχα παραδοσιακά.

Περιμένει τους επισκέπτες του το Μεγάλο Σάββατο με αναστάσιμο μπουφέ και την Κυριακή του Πάσχα με παραδοσιακό οβελία και ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Avenue 48.

Τιμή: - 40 ευρώ το άτομο για το Μεγάλο Σάββατο (από τις 00.00 - 03.00)
            Παιδιά 6-12 ετών 20 ευρώ, παιδιά 0-6 δωρεάν.
        - 45 ευρώ το άτομο για την Κυριακή του Πάσχα (13.00 - 17.00)
            Παιδιά 6-12 ετών 25 ευρώ, παιδιά 0-6 δωρεάν.

Excelsior Hotel



Γιορτάστε το Μεγάλο Σάββατο με στυλ, στο be* το νέο εστιατόριο του Excelsior όπου μπορείτε να απολαύσετε το εορταστικό μενού τεσσάρων πιάτων, με καλωσόρισμα τσουρέκι και πασχαλινά αβγά.
Τιμή κατ 'άτομο 38 ευρώ/παιδιά 32 ευώ

Hyatt Regency Thessaloniki



Απολαύστε το Μεγάλο Σάββατο στο Hyatt Regency Thessaloniki , με ζεστή μαγειρίτσα, κόκκινα αβγά και μεγάλη ποικιλία από σαλάτες και γλυκά τα οποία θα προσφέρονται από τις 23:50 έως τις 02:00 στον αναστάσιμο μπουφέ στο εστιατόριο Αμβροσία.

Τιμή κατ' άτομο: 45€

Την Κυριακή του Πάσχα το Hyatt Regency Thessaloniki στήνει στο Grand Ballroom ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι με μπουφέ γεμάτο πασχαλινές γεύσεις, όπως αρνί σούβλας, κοκορέτσι φούρνου, σαλάτες, παραδοσιακό τσουρέκι και κόκκινα αβγά, από τις 13.30 έως τις 17.00.

Ο μπουφές συνοδεύεται από απεριόριστη κατανάλωση κρασιών Λευκό Kanenas και Κόκκινο Rapsani Reserve/ Οινοποιείο Τσάνταλη.

Τιμή κατ άτομο: 70 ευρώ

Ώρα προσέλευσης: 13:30

Παιδιά: 0-6 ετών, δωρεάν, 6-12 ετών, 50% έκπτωση

Electra Palace



Το εμβληματικό Electra Palace περιμένει τους επισκέπτες του το Μεγάλο Σάββατο με ένα παραδοσιακό μενού τεσσάρων πιάτων και άφθονη μουσική.

Τιμή κατ' άτομο: 45 ευρώ, παιδιά 22,50 ευρώ

Για την Κυριακή του Πάσχα το Electra Palace έχει ετοιμάσει χορταστικό μπουφέ με όλες τις παραδοσιακές πασχαλινές γεύσεις και σας περιμένει.
Τιμή κατ' άτομο: 45 ευρώ, παιδιά 50% έκπτωση

Mediterranean Palace



Γιορτάστε ένα μοναδικό τριήμερο μπροστά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο Mediterranean Palace, με ειδικά εορταστικά μενού από το Μεγάλο Σάββατο έως την Κυριακή του Πάσχα.

Αναστάσιμο μενού τεσσάρων πιάτων το Μεγάλο Σάββατο - 26 ευρώ το άτομο

Εορταστικό μενού την Κυριακή του Πάσχα - 29 ευρώ το άτομο

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ποτά. Για παιδιά 4-12 ετών ισχύει έκπτωση 50% στις τιμές των γευμάτων