Skip to main content

Έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση του Κόδρα στον δήμο

Σε εκκρεμότητα το αίτημα του δήμου Καλαμαριάς, το οποίο, όμως, αναμένεται να αποσταλεί μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Έτοιμο είναι το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών από την πλευρά της κυβέρνησης, για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στους πολίτες της Καλαμαριάς.

Μοναδική εκκρεμότητα είναι η κατάθεση του αιτήματος από την πλευρά του δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Μετά τη δέσμευση του υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου και την επίσκεψη τον περασμένο Σεπτέμβριο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, έτρεξαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, με ενέργειες και από το Γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και της προϊσταμένης Κατερίνας Νοτοπούλου κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθετική ρύθμιση ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την απόδοση του στρατοπέδου, δεν έχει σταλεί ακόμα το αίτημα από την πλευρά του δήμου, προς το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη, η επίσημη αίτηση για την απόδοση του πρώην στρατοπέδου, έκτασης 300 στρεμ., αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Αύριο το βράδυ θα έχουμε μια συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δήμο και τη Δευτέρα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο θα καθορίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραχώρηση», σημείωσε ο κ. Μπακογλίδης, σύμφωνα με τον οποίο δεν υπάρχει θέμα καθυστέρησης από την πλευρά του δήμου. Όπως υπογράμμισε, «ο δήμος ζητά όλο το στρατόπεδο και αυτό πρέπει να διασφαλιστεί μέσω της απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο».

Σημειώνεται ότι την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια ο δήμος.

Πάντως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, το πρώην στρατόπεδο μετά την απόδοσή του αναμένεται να μετατραπεί σε υπερτοπικό πάρκο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.