Skip to main content

Ετοιμάζονται νέα νομοσχέδια - βόμβα για αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών

Στην κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα με ιδεολογική χροιά και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις αφήνοντας το ίχνος τους

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέες αναταράξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από εντολή του Μεγάρου Μαξίμου, το υπουργείο Παιδείας «θα κατεβάσει» τον ερχόμενο μήνα προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή και το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των δασκάλων και καθηγητών. Κι όπως είναι φυσικό, αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις από το χώρο των εκπαιδευτικών και βεβαίως των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η απόφαση ωστόσο, όπως πληροφορείται αρμοδίως η Voria.gr είναι ειλημμένη.  

Κι αυτό γιατί στην κυβέρνηση θέλει να ανοίξουν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα και μάλιστα με ιδεολογική χροιά. Και να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις που θα αφήσουν στην πορεία το ίχνος τους. Θεωρούν μάλιστα ότι έχασαν ήδη πολύ χρόνο, λόγω πανδημίας, γι' αυτό και θα πρέπει να τρέξουν, για να προλάβουν.  

Ηδη, σε ορισμένες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις έχει αναφερθεί η Voria.gr. Για παράδειγμα, τις προηγούμενες εβδομάδες επιβεβαιώθηκε η πρωτοβουλία για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Όμως, ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αυτή που σας είχαμε μεταφέρει από την πρώτη στιγμή του ανασχηματισμού, αναφορικά με τις νέες ισορροπίες στο υπουργείο Εργασίας. Όπως αποδείχθηκε και εμπράκτως, εκεί υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου θα κληθεί να κάνει τη «βρώμικη» δουλειά με τις μεγάλες ανατροπές στον εργασιακό χώρο, αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.