Skip to main content

Ετοιμάζονται μεγάλες business στον ξενοδοχειακό κλάδο από... την Κίνα

Ένα νέο, ξεχωριστό, fund το οποίο θα επενδύει σε ξενοδοχειακές μονάδες της Μεσογείου και ειδικά της Ελλάδας, συστήνει το κινεζικό fund Fosun.

Μπορεί ο ξενοδοχειακός κλάδος να "οδύρεται" για το μέλλον του, υποστηρίζοντας ότι τα νέα μέτρα θα του καταφέρουν σχεδόν το... τελικό χτύπημα, ωστόσο την άποψη αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι ξένοι επενδυτές και ειδικότερα εκείνοι που θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά αυτό τον καιρό.

Τι κάνουν; Επιλέγουν τα ξενοδοχεία ως τον προνομιακό προορισμό τους. Ενδεχομένως, επειδή οι τιμές έχουν "διορθώσει", ίσως επειδή διαβλέπουν προοπτικές ή επειδή ισχύει κάτι άλλο. Ό,τι κι αν είναι αυτό, πάντως, γεγονός αποτελεί ότι υπάρχει κινητικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται η Voria.gr, το κινεζικό fund Fosun συστήνει ένα νέο, ξεχωριστό, fund το οποίο θα επενδύει σε ξενοδοχειακές μονάδες ολόκληρης της Μεσογείου. Σκοπεύει να αγοράσει 30 - 40 ξενοδοχεία στην περιοχή, με την Ελλάδα να συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των εμπνευστών αυτού του σχεδίου. Το πιθανότερο είναι ότι για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί και ο τουριστικός οργανισμός Thomas Cook, στον οποίο η Fosun έχει επίσης μετοχική συμμετοχή. Ο Thomas Cook έχει πολύ καλή άποψη για την χώρα μας, αφού διατηρεί χρόνια παρουσία εδώ και αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Δουλειές, πάντως, γίνονται και αυτόν τον καιρό. Πριν λίγο καιρό σας γράφαμε για  fund που αγόρασε το ξενοδοχείο όπου στεγάζονταν παλιότερα το club Med στην Κέφαλο της Κω. Αυτό τον καιρό η μονάδα ανακαινίζεται, με στόχο από του χρόνου να φιλοξενήσει και πάλι το club Med.