Skip to main content

Ετοιμάζονται συμφωνίες στις υποδομές και όχι μόνο...

Κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ έγινε πριν μερικά 24ωρα, χωρίς ωστόσο να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέμα.

Κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ έγινε πριν μερικά 24ωρα, χωρίς ωστόσο να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα στο θέμα. Ο λόγος; Προφανώς έχει να κάνει με την ατζέντα του.

Όπως μαθαίνουμε συζητήθηκε εκτενώς το «πράσινο φως» που άναψε πρόσφατα ο πρωθυπουργός για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και στις υποδομές (ρεύμα, νερό κλπ). Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Επιχείρησης είχε πρόσφατα την ευκαιρία να τα πει και τετ α τετ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που ενδεχομένως να συνεπάγεται ότι κάτι κινείται ή πρόκειται να κινηθεί σ' αυτό το μέτωπο, στο προσεχές διάστημα.

Γενικότερα, πάντως, κάτι δείχνει να κινείται στο κομμάτι των υποδομών. Η Voria.gr πληροφορείται επίσης ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην χρηματοδότηση του project των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, εξετάζει η EBRD. Ως γνωστόν, το έργο ανέλαβε η γερμανική Fraport, σε κοινοπραξία με τον ελληνικό όμιλο Κοπελούζου. Για την ακρίβεια, λένε οι ίδιες πληροφορίες, η EBRD εξετάζει δύο πακέτα χρηματοδότησης, συνολικού ποσού 150 εκατ ευρώ, που κάθε άλλο παρά ως ευκαταφρόνητο ποσό μπορεί να θεωρηθεί.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα θα βρεθούν ξανά άμεσα εκπρόσωποι της κινέζικης Alibaba, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Σας έχουμε γράψει ότι ετοιμάζει «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά.