Skip to main content

Ετοιμάζονται αγωγοί φυσικού αερίου στη Βόρεια Ελλάδα

Όπως πληροφορείται η Voria.gr από ενημερωμένες πηγές, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου.

Κρίσιμες εξελίξεις δρομολογούνται το αμέσως επόμενο διάστημα στο κομμάτι των υποδομών και δη των στρατηγικών. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, από συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου. Το έργο έχει πάρει ήδη την "έγκριση" από τις ΗΠΑ, που αναμένεται ότι θα διευκολύνουν στην ομαλή τροφοδοσία του. Και εννοείται ότι η κατασκευή του θα συμβάλλει θετικά και στην λειτουργία του ΤΑΡ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι προσπάθειες για να προχωρήσει ο σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Καβάλα. Εκεί ένα μέρος της χρηματοδότησης - περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ - θα καλυφθεί από το πακέτο Γιούνκερ. Αν και όποτε έρθει η ώρα, βεβαίως, για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται και σε ένα άλλο μέτωπο στο χώρο των υποδομών, που δεν είναι άλλο από το νερό. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η  ΕΥΔΑΠ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε επιστροφή κεφαλαίου. Ευχάριστο νέο, ασφαλώς, για τους μετόχους της και κυρίως για τον... κ. Τζον Πόλσον, που έχει επενδύσει - και έχει χάσει - ένα μεγάλο ποσό στη συγκεκριμένη εταιρεία.