Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σχέδιο διαχείρισης της Α΄ προβλήτας από δήμο και ΟΛΘ

Η εκπόνηση του σχεδίου θα προχωρήσει, αφού αρχικά υπογραφούν τα πρωτόκολλα παραλαβής για τα κτίρια, τα οποία θα αποδοθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σχέδιο διαχείρισης των υπαίθριων χώρων της Α΄ προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πρόκειται να εκπονήσουν ο κεντρικός δήμος και η νέα διοίκηση του ΟΛΘ.

Όπως αποφασίστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη με τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, για την εκπόνηση του σχεδίου πρόκειται να συγκροτηθεί μια επιτροπή μετά την πασχαλινή περίοδο.

Πρόεδρος της επιτροπής, η οποία θα κληθεί να «τρέξει» το σχέδιο διαχείρισης θα είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και αντιπρόεδρος ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ, Σωτήριος Θεοφάνης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη στο σχέδιο θα περιλαμβάνονται και τα ζητήματα της καθαριότητας και της φύλαξης της Α΄ προβλήτας, τα οποία θα είναι στην ευθύνη του ΟΛΘ (αρμοδιότητα και οικονομική επιβάρυνση).

Η εκπόνηση του σχεδίου θα προχωρήσει, αφού αρχικά υπογραφούν τα πρωτόκολλα παραλαβής για τα κτήρια, τα οποία θα αποδοθούν στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τα κτήρια του παλιού βρεφονηπιακού σταθμού, μαζί με το κτήριο της στρατιωτικής διοίκησης, της παλιάς κατοικίας του υπολιμενάρχη και της αποθήκης Δ.

Ο κ. Μπουτάρης αναμένει, επίσης, να ξεκαθαριστεί και το ζήτημα του ποσοστού 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΘ, το οποίο θα δίνεται στους παράκτιους δήμου. Ο δήμαρχος πρότεινε το ποσό αυτό να κατευθύνεται σε όλη την πόλη, καθώς το λιμάνι ανήκει σε όλους.

Αναφερόμενος, πάντως, στην άτυπη συνάντηση, ο κ. Μπουτάρης μίλησε για καλή συνεργασία με τη νέα διοίκηση.

Εκτός από την διοίκηση του ΟΛΘ, ο δήμαρχος συναντήθηκε και με τη διοίκηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων. Όπως ανέφερε, ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει υποβάλει αίτημα για τη δημιουργία λιμενικού ταμείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα καλύπτει τις δραστηριότητες από το λιμάνι μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής, στα όρια με τον Κελλάριο όρμο. «Δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε, επειδή δεν έχουμε λιμενικό ταμείο, αλλιώς πρέπει να λαμβάνουμε άδεια από τον Οργανισμό Λιμένος», σημείωσε.