Skip to main content

Ετοιμάζεται μια «έκπληξη» στο υπουργείο Οικονομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόβαση των ξένων οίκων στην Αθήνα έχει να κάνει με το γεγονός ότι ετοιμάζεται μια μικρή και ελεγχόμενη ομολογιακή έκδοση.

Για ποιο λόγο ετοιμάζεται η «απόβαση» των ξένων οίκων στην Αθήνα, προς τα τέλη του μηνός, για την οποία σας γράφαμε χθες; Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική αιτία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ετοιμάζεται μια μικρή και ελεγχόμενη ομολογιακή έκδοση, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πλήρως καλυμμένη (από τον ή τους ξένους συμβούλους που θα επιλεγούν για να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία) και θα έχει ως στόχο να «αποδείξει» στην κοινή γνώμη ότι «κάτι» κινείται στο μέτωπο της οικονομίας. Γιατί, ουσιαστικοί λόγοι για να γίνει μια τέτοια κίνηση, σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχουν.

Το ποσό που θα αναζητηθεί θα είναι μικρό – στα όρια του συμβολικού – οπότε δεν θα δώσει λύση στα προβλήματα ρευστότητας των δημοσίων ταμείων, αλλά θα είναι μια ένδειξη ότι "η Ελλάδα αναπνέει". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το συγκεκριμένο project ενδιαφέρεται και η αμερικανική Goldman Sachs – για το ρόλο του συμβούλου – γι' αυτό και στέλνει κλιμάκιο στελεχών της.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι θα "βγουν" προς τα έξω περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο ως προς το ποσό που θα ζητηθεί, όσο και ως προς τη διάρκεια της έκδοσης, αλλά και το επιτόκιο που θα επιχειρηθεί να εξασφαλισθεί.