Skip to main content

Ετοιμάζεται η νέα task force: Τι περιλαμβάνει ο νέος κύκλος βοήθειας

Διαμορφώνεται το νέο πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας της χώρας μας, σε αντικατάσταση της καταργηθείσας task force του Ράιχενμπαχ.

Σε διαδικασία διαμόρφωσης του νέου προγράμματος τεχνικής βοήθειας της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια βρίσκονται Αθήνα και τεχνικά κλιμάκια. Στην πραγματικότητα, χαράσσεται η δραστηριότητα της πάλαι ποτέ task force, η οποία, επισήμως, καταργήθηκε, αλλά ανεπισήμως το μόνο που απεμπόλησε ήταν το όνομά της.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη στο νέο κύκλο τεχνικής βοήθειας, περιλαμβάνονται περίπου 50 θεματικές ενότητες, στις οποίες, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται η υποστήριξη των ελληνικών αρχών για θέματα του υπουργείου Οικονομικών, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και καταπολέμησης της διαφθοράς, αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης, μεταρρύθμισης των ΟΤΑ, του υπουργείου Εργασίας, στην υγεία και την ενέργεια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σύνθεση των τεχνικών κλιμακίων, που θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το τόσο σύνθετο έργο, θα είναι διευρωπαικό. Ωστόσο, το κύριο βάρος, σύμφωνα μα πληροφορίες, θα κληθούν να σηκώσουν κυρίως Γάλλοι, Γερμανοί, Ολλανδοί και σε ορισμένες περιπτώσεις Βέλγοι και Σκανδιναβοί. Το ζητούμενο, ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν θα είναι η εθνικότητα, αλλά η αποτελεσματικότητα. Η τελευταία, μέχρι σήμερα, τελεί υπό έντονη αμφισβήτηση...