Skip to main content

Ετοιμάζεται εκατέρωθεν επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

Μέσα στα προσεχή 24ωρα, που μεσολαβούν έως την Κυριακή της κάλπης, θα επιχειρηθεί να ξεσκεπάσουν ο ένας το «μυστικό σχέδιο» του άλλου

«Κρυφή ατζέντα». Αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το βασικό επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν τα κομματικά επιτελεία των δύο κύριων αντιπάλων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ), στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, εξαπολύοντας εκατέρωθεν επιθέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα προσεχή 24ωρα, που μεσολαβούν έως την Κυριακή της κάλπης, θα επιχειρηθεί να ξεσκεπάσουν ο ένας το «μυστικό σχέδιο» του άλλου, προκειμένου να καταδείξει πόσο «επικίνδυνος» είναι και τι περιμένει την κοινή γνώμη την επομένη του αποτελέσματος.

Στην πραγματικότητα, οι επιθέσεις αυτές ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε μόνος του για παράλληλο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει επακριβώς το περιεχόμενο του και η ΝΔ για αλλαγές στο Μνημόνιο, χωρίς και πάλι να γίνει σαφής εν συνόλω, παρά κατά κατά περίπτωση. Και στις δύο περιπτώσεις, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν «πάτημα» στους αντιπάλους τους για να σηκώσουν τους τόνους. Ωστόσο, πέραν τούτου ουδέν.

Γι' αυτό και τώρα που η επίθεση γίνεται τελική, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το «οπλοστάσιο» που θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες, η αρχή θα γίνει με «γκρίζες διαφημίσεις» που ετοιμάζονται για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο, η ιστορία δεν θα μείνει εκεί. Αναμένονται και άλλα χτυπήματα, ενδεχομένως και κατά από τη ζώνη.