Skip to main content

Αίτημα ΕΦΕΕΘ για παράταση συγκεντρωτικών καταστάσεων 2016

Στις 28/2/2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών έτους 2016 και οι φοροτεχνικοί ζητούν παράταση

Να παραταθεί η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων μέχρι 30/4/2017 και η υποβολή των αποκλίσεων εσόδων και εξόδων μέχρι 30/6/2017 ζητά η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)

Για το θέμα απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή.  

«Στις 28/2/2017 λήγει η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών-πελατών έτους 2016. Επειδή ο χρόνος των δύο μηνών από το κλείσιμο της χρήσης είναι ελάχιστος για την ορθή υποβολή των καταστάσεων.

»Επειδή τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία, λόγω του φόρτου εργασίας, δεν προλαβαίνουν να τις υποβάλουν εμπρόθεσμα. Επειδή η απόφασή σας για παράταση δεν δημιουργεί κανένα δημοσιονομικό κόστος. Επειδή τα στοιχεία των καταστάσεων που θα λάβετε θα αξιοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο και όχι άμεσα.

»Για όλα τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να παρατείνετε την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων και την υποβολή των αποκλίσεων εσόδων και εξόδων».