Skip to main content

Αίθριος ο καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και μονό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ θα αναπτυχθούν βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη νωρίς το πρωί τοπικές νεφώσεις, στη συνεχεία γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος , βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη δυτική Μακεδονία.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ηπειρο.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς κελσίου.