Skip to main content

Εθνικός διαπραγματευτής ο Βαρουφάκης, λέει ο Μητρόπουλος

Τη διαφωνία του με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας εξέφρασε εμμέσως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

Τη διαφωνία του με τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας εξέφρασε εμμέσως ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τον Γιάννη Βαρουφάκη, «ιδανικότερο εθνικό διαπραγματευτή».

Όπως είπε ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο Mega, οι δανειστές έκαναν πολιτικό bullying στον εθνικό διαπραγματευτή και πρόσθεσε ότι «θέλει να αποφευχθεί η όποια απαξίωσή του».

Ο κ. Μητρόπουλος εξήρε τη «μαχητικότητα» του υπουργού Οικονομικών, όπως και τη δυνατότητά του να αναδείξει όλες τις πτυχές του ελληνικού ζητήματος. «Θέλω να πιστεύω ότι ήταν και παραμένει ο κ. Βαρουφάκης ο σχεδιαστής και ο εκφραστής του ελληνικού διαπραγματευτικού σχεδίου», πρόσθεσε. 

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου η κυβέρνηση να απαντήσει στον εκβιασμό των δανειστών με ισχυρότερη διαπραγματευτική βάση.

Σημείωσε ότι ο έντιμος συμβιβασμός είναι μάλλον ουτοπία. Γι’ αυτό υποστήριξε ότι πρέπει πριν την επίτευξη συμφωνίας να ερωτηθεί ο λαός  αν θέλει τρίτο μνημόνιο ή νέα μέτρα, δεδομένης όμως της αμετάθετης θέσης να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.