Skip to main content

Εθνική: Για νέο συμβόλαιο μίλησαν Σκίμπε - Γραμμένος

Ο 52χρονος Γερμανός προπονητής έχει εκφράσει και δημοσίως την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος

Το θέμα του προπονητή, ο οποίος θα καθοδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στο UEFA Nations League και στην προκριματική φάση του Euro 2020 αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον «ΣΠΟΡ FM», τα δεδομένα που υπάρχουν είναι ότι η συνεργασία του Μίκαελ Σκίμπε με τη «γαλανόλευκη» ολοκληρώνεται και τυπικά στο τέλος του έτους.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ δεν έχει μιλήσει ανοικτά μέχρι σήμερα εάν θα προχωρήσει στην ανανέωση του συμβολαίου του Γερμανού τεχνικού. Γενικώς, δεν έχει πάρει θέση. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν υποστηρικτές του Μίκαελ Σκίμπε στο εσωτερικό της ομοσπονδίας, ωστόσο έχει δημιουργηθεί και η τάση πως πρέπει να αναζητηθεί ένας νέος ομοσπονδιακός προπονητής, από την στιγμή που άλλαξε η διοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος είχε μία πρώτη συνάντηση με τον Μίκαελ Σκίμπε τον προηγούμενο μήνα, πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη, με βασικό θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών για ακόμα δύο χρόνια.

Από την πλευρά του, ο 52χρονος τεχνικός έχει εκφράσει και δημοσίως την επιθυμία του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής, βγάζοντας και μια βεβαιότητα πως θα κοουτσάρει την ομάδα στις προσεχείς διοργανώσεις.

Στο ραντεβού που έγινε πριν από τους δύο αγώνες μπαράζ με την Κροατία, ο Μίκαελ Σκίμπε μετέφερε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας τη διάθεσή του να συνεχίσει στο «τιμόνι» του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος.

Πάντως, οι δύο πλευρές δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες οικονομικής φύσεως για το νέο συμβόλαιο, αφού αποτελούσε προτεραιότητα για την Εθνική, η πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Συμφώνησαν, όμως, να τα πουν αμέσως μετά τα μπαράζ, σε μια συνάντηση που θα κρίνει το μέλλον του Γερμανού στην τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να γίνει το καθοριστικό ραντεβού του Βαγγέλη Γραμμένου με τον Μίκαελ Σκίμπε και έτσι να υπάρξει εξέλιξη. Άλλωστε, την προσεχή Δευτέρα (20/11) έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη και πιθανότατα ένα από τα θέματα προς συζήτηση να είναι αυτό του προπονητή της Εθνικής.

Ας κρατήσουμε ως δεδομένο πως η εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Ζήση Βρύζα -πέρα από τη θετική άποψη των διεθνών- θα είναι να παραμείνει στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή ο Μίκαελ Σκίμπε.