Skip to main content

Εθιμική αργία στην αγορά - Ποιοι ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν

Ο ΕΣΘ προτείνει, όπως παραδοσιακά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά - Είναι απόφαση των καταστηματαρχών ωστόσο το τι θα κάνουν

Απόφαση των καταστηματαρχών είναι το εάν αν θα λειτουργήσουν ή όχι τις επιχειρήσεις τους, σήμερα 2 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ότι «για τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, προτείνεται, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά», επισημαίνοντας ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρήσεων να τηρήσουν το έθιμο ή όχι.

Ο σύλλογος είχε προβεί στην ανακοίνωση αυτή καθώς κάποια καταστήματα είχαν δηλώσει από νωρίς την πρόθεση τους να είναι ανοιχτά τη δεύτερη ημέρα του χρόνου, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική αγορά.

Τελικά, ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα στο One Salonica αλλά και το Mega Outlet από τις 10.00 έως τις 21.00. Αντιθέτως τα Attica τόσο στο Cosmos όσο και στην οδό Τσιμισκή θα τηρήσουν την εθιμική αργία, ενώ κλειστά θα μείνουν και τα καταστήματα στο Notos Galleries. Το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στην ιστοσελίδα του επαναλαμβάνει επί της ουσίας την ανακοίνωση του ΕΣΘ, σημειώνοντας ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατά παράδοση τα καταστήματα παραμένουν κλειστά (λόγοι απογραφής κα).

Αναμένεται σε λίγη ώρα να διαπιστωθεί τι στάση θα κρατήσουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης και πόσα εξ αυτών θα «σπάσουν», αν το κάνουν, την εθιμική αργία.