Skip to main content

«Εθελοντικός επαναπατρισμός ή υποχρεωτική απέλαση»

Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα περνάει
Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση διεμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής τονίζοντας ότι η Ελλάδα περνάει μία δύσκολη φάση και δεν προσφέρεται ως «Γη της Επαγγελίας».

Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, εξήγησε επίσης πως στη χώρα «θα παραμείνουν μόνο οι μετανάστες που δικαιούνται διεθνούς προστασίας και ασύλου καθώς και εκείνοι που διαθέτουν άδειες εργασίας και παραμονής».

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορεί να προσφέρει στους αλλοδαπούς τα μέσα εκείνα για να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς»», δήλωσε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπουτσής οι μετανάστες «θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν θα μπορέσουν, όπως παλαιότερα, να πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής υποστήριξε ότι «γύρω από όσους ζουν εξαθλιωμένοι λειτουργούν τα στυγνότερα διεθνή δίκτυα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, με ιλιγγιώδεις τζίρους».

Αναφερόμενος στα προβλήματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως «θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη στην ασφάλεια και στην ποιότητα της ζωής του. Και θα το πράξουμε με αποφασιστικό τρόπο».

Τέλος, ο κ. Παπουτσής είπε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασία επείγουσας αναζήτησης χώρων για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κράτησης παράνομων μεταναστών.