Skip to main content

Εθελοντική «σκούπα» στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού

Δράσεις εθελοντικού καθαρισμού, επί ένα τριήμερο, αναπτύχθηκαν σε παραλίες της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και της Επανομής

Δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού με αφορμή την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece!».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, οι δράσεις αναπτύχθηκαν σε παραλίες της Περαίας, της Αγίας Τριάδας και της Επανομής για τρεις μέρες, όπου μικροί και μεγάλοι εθελοντές έδωσαν δυναμικό «παρών», προάγοντας την περιβαλλοντική συνείδηση, η οποία στις μέρες μας θεωρείται αναγκαία για τη βελτίωση και την άνοδο της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου.

Στην Επανομή και στην παραλία του «Ποταμού» τη γιορτή εθελοντισμού άνοιξαν στις 31/3 μαθητές και μαθήτριες από το Anatolia College και τη συνέχισε στις 6/4 το 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Μαθητές, μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και πολλοί ενήλικες από συλλόγους  της Δημοτική Κοινότητας Αγίας Τριάδας ήταν οι πρωταγωνιστές της περιοχής στις 31/3, αλλά και στις 2/4.

Καθαρισμό και φύτευση των πάρκων απέναντι από το Δημαρχείο και την πλατεία Ελευθερίας, παράλληλα με την ανάπτυξη παιχνιδιών χειροτεχνίας με υφάσματα και συγκέντρωση ενδυμάτων και υποδημάτων προς ανακύκλωση, περιελάμβανε το πρόγραμμα δράσης στις 2/4 στην Περαία, όπου μικροί και μεγάλοι εθελοντές προσπάθησαν να ομορφύνουν ακόμη περισσότερο τον τόπο που ζουν και δραστηριοποιούνται.

«Αρωγός στη μεγάλη εθελοντική προσπάθεια, για άλλη μία χρονιά, ο Δήμος Θερμαϊκού, που οργάνωσε τις δράσεις, με συντονισμό των εθελοντών αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανήματα», αναφέρει η ίδια ανακοίνωση.

Παρόντες και οι επαγγελματίες που σε κάθε περιοχή προσέφεραν κεράσματα και αναψυκτικά σε όλους τους συμμετέχοντες.