Skip to main content

ΕΤΕ: Εκλογή νέου Δ.Σ με δεκατρία μέλη

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με δεκατρία μέλη, αποφάσισε να προτείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος προς τη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας στις 14/01/2010.
Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, με δεκατρία μέλη, αποφάσισε να προτείνει το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος προς τη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας της 14ης-1-2010, ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Εταιρικής Διακυβέρνησης και Υποψηφιοτήτων και στο πλαίσιο των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης και εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο τελευταίο, προτείνεται να συμμετέχουν, πέραν των υφιστάμενων επτά μελών, που εξέφρασαν την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ήτοι των κ. Βασιλείου Ράπανου, Απόστολου Ταμβακάκη, Ιωάννη Γιαννίδη, Ιωάννη Παναγόπουλου, Αλέξανδρου Σταύρου, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Θεόκλητου, Στέφανου Βαβαλίδη, και πέντε νέα μέλη, ήτοι οι κ. Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου - Μπενοπούλου, Μαρία Σκλαβενίτη, και οι κ. Γεώργιος Ζανιάς, Βασίλειος Κωνσταντακόπουλος, Πέτρος Σαμπατακάκης.

Σημειώνεται ότι το δέκατο τρίτο μέλος ορίζεται ως εκπρόσωπος του δημοσίου. Περαιτέρω, το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει τροποποιήσεις των άρθρων 18, 19, 21, 22, 23 και 24 του καταστατικού. Ως παράρτημα, παρατίθενται και τα βιογραφικά των προτεινομένων πέντε υποψηφίων νέων μελών.