Skip to main content

«Εταιρική συμμαχία» Παπανδρέου - Ερντογάν

Για «εταιρική συμμαχία», που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μέσω και της μυστικής διπλωματίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ κ
Για «εταιρική συμμαχία», που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης μέσω και της μυστικής διπλωματίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή τη χθεσινή επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ και τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί νέας ειρηνικής εποχής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε από τις δήθεν τολμηρές αναφορές του στις τουρκικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου. Πίσω απ΄ αυτά προωθούνται επικίνδυνες συμφωνίες σε βάρος των λαών, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ειδικότερα στο Αιγαίο.

Σε αυτό συνηγορούν οι εξελίξεις που αφορούν στον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, οι διευθετήσεις που περιλαμβάνει η νέα δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ και η εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας. Ακόμα: Οι μυστικές ελληνοτουρκικές συζητήσεις για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας. Η επιδίωξη συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο από μονοπώλια της Ελλάδας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ και χωρών της ΕΕ. Το μοίρασμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ), που γίνεται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να έχει προσδιορίσει την ελληνική ΑΟΖ», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.