Skip to main content

ΕΤΑΔ: Τρέχει ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του κάμπινγκ Φαναρίου στη Ροδόπη

Ποιο το ύψος του μισθώματος του κάμπινγκ που είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 56 στρεμμάτων στην ΕΟ Φαναρίου - Αρωγής στον νομό Ροδόπης

Στην αξιοποίηση του κάμπινγκ Φαναρίου προχωρά η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου που ανακοίνωσε τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction) για την εκμίσθωση του μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της  www.e-publicrealestate.gr.

Ο διαγωνισμός αφορά στη μακροχρόνια εκμίσθωση (20+10 χρόνια) του κάμπινγκ που αποτελεί, όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, ένα σύγχρονο καλοκαιρινό προορισμό για οικογένειες με παιδιά αλλά και νεότερους παραθεριστές, λάτρεις του κατασκηνωτικού τουρισμού. Είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 56 στρεμμάτων στην επαρχιακή οδό Φαναρίου - Αρωγής στον νομό Ροδόπης.

Στα πλεονεκτήματα του κάμπινγκ είναι πως βρίσκεται ακριβώς μπροστά σε πεντακάθαρη παραλία με κρυστάλλινα νερά, η οποία το 2021 για 6η συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία αλλά και δίπλα στη λιμνοθάλασσα Ξηρολίμνη. Η ευρύτερη περιοχή εντάσσεται στο δίκτυο των προστατευόμενων περιοχών NATURA. Στη μονάδα λειτουργεί εστιατόριο-καφέ-μπαρ, χώροι πλυντηρίων, καταστήματα, ιατρείο και χώρους αποθήκευσης.

Το κάμπινγκ προσφέρεται για τη δημιουργία υποδομών οικοτουρισμού και η χωρητικότητα του εξυπηρετεί 540 άτομα.

Περιλαμβάνει κτίσματα συνολικής δομημένης επιφανείας 1.281,78 τ.μ ενώ στόχος όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού είναι να αναδειχτεί σε πόλο έλξης εγχώριων, αλλά και ξένων επισκεπτών.

Η τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι τα 95.000 ευρώ ανά έτος ενώ ως βήμα διαγωνισμού ορίζεται το 5% επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς. Η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους είναι έως την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στις 13:00. Στους γενικούς όρους αναφέρεται πως για τη συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν εγγύηση συμμετοχής 20.000 ευρώ, διάρκειας τουλάχιστον 90 ημερών.