Skip to main content

Έστω και αργά, κατάλαβαν τον κίνδυνο του τζιχάντ στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αποφάσισαν να πάρουν μέτρα για τη λαθρομετανάστευση, και, όπως ο καλός νοικοκύρης, στέλνουν τα «σκουπίδια» στην αυλή του γείτονα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που θεωρούσαν μέχρι εχθές ότι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι πρόβλημα της Ιταλίας και Ελλάδας, μόλις άρχισαν τα κύματα να κατακλύζουν τις χώρες τους, αποφάσισαν να πάρουν μέτρα. Και φέρθηκαν, μέχρι στιγμής, όπως ο καλός νοικοκύρης που καθαρίζει την αυλή του, στέλνοντας τα σκουπίδια στην αυλή του γείτονα.

Είναι γεγονός, πως και εδώ στην Ελλάδα αργά συνειδητοποιήσαμε την ακριβή έκταση του προβλήματος, και τούτο από καιρό το έχω αντιληφθεί, παρακολουθώντας το ενδιαφέρον των αναγνωστών της στήλης, που σε σημειώματα σχετικά με το θέμα δεν υπήρχε το ίδιο ενδιαφέρον, όπως στα άλλα. Αυτό όμως, δεν θα με πείσει να πάψω να το προβάλω κατά διαστήματα, όχι μόνο λόγω ανάγκης αποτοξίνωσης από την παρακολούθηση της δύσοσμης πολιτικής, αλλ’ επειδή σε όχι μακρό χρόνο, θα δημιουργηθούν προβλήματα στον τόπο πολύ πιο επώδυνα από την εφαρμογή του Μνημονίου.

Ο κ. Πανούσης, ήταν ο πρώτος που προ ημερών υπαινίχθηκε την παρουσία τζιχαντιστών μεταξύ των προσφύγων και λαθρομεταναστών, τους οποίους κάλεσε η κα. Χριστοδουλοπούλου να μας επισκεφθούν. Ο νέος όμως υπουργός μετανάστευσης κ. Γιάννης Μουζάλας, δεν έκρυψε λόγια και μας αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες θεωρούν ότι ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών κρύπτεται μεταξύ των επισκεπτών μας στα νησιά, και διαχέεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η κα. Μέρκελ ζήτησε την σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής για να συζητηθεί αποκλειστικώς το μεταναστευτικό. Με δεδομένο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν ξεχάσει τα περί αλληλεγγύης των κρατών-μελών, μόνον η επιβολή μιας λύσης μπορεί να επιφέρει κάποιους καρπούς. Αλλά, όλοι μιλούν για υποδοχή κάποιων λίγων δεκάδων χιλιάδων (κάποιες χώρες, όπως οι Σκανδιναβικές, μιλούν απλώς… για εκατοντάδες μόνον), ενώ στα παράλια της Μικράς Ασίας περιμένουν περί τα τρία εκατομμύρια.

Είναι ευτύχημα -αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι- το γεγονός ότι έχει μεγάλο πρόβλημα και η Ιταλία, όπερ σημαίνει πως οι δικές της αντιδράσεις ίσως προσδώσουν κάποιο όφελος και προς εμάς.

Πέραν όμως αυτών, ελάχιστο ενδιαφέρον δίνει η Ευρώπη για την αύξηση του τζιχαντισμού στα Βαλκάνια. Δεν τους ενοχλεί άμεσα, και θέλουν να αγνοούν αυτό που αναμένεται.

Προ καιρού, το Alhayat Media Center, ένα τμήμα προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους ΙΚΙΛ, μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ για τα Βαλκάνια, το οποίο περιέχει απειλές  κατά της Αλβανίας, του Κοσσυφοπέδιο, των Σκοπίων και εν γένει των Βαλκανίων. Συμφώνως προς την Himara, που αναμετέδωσε το περιεχόμενό του,
το ΙΚΙΛ χαρακτηρίζει τους Αλβανούς στο ντοκιμαντέρ αυτό «άθεους».

Γι’ αυτό και δύο Αλβανοί, που αγωνίζονται ήδη για το ισλαμικό κράτος, λέγουν στους βαλκανικούς λαούς:

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που λατρεύουν άλλους θεούς, και όχι τον Αλλάχ, στην Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Σκόπια και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεχάσει το κακό που κάνετε στους μουσουλμάνους. Πιστεύετε ότι έχουμε ξεχάσει την εχθρότητά σας απέναντι στον Αλλάχ ... μαύρες μέρες θα έρθουν για σας. Θα φοβόσαστε να περπατήσετε στους δρόμους. Θα φοβόσαστε να δουλέψετε. Θα φοβόσαστε μέσα στα ίδια τα σπίτια σας... Θα σας νικήσουμε με τη βοήθεια του Αλλάχ. Θα έρθουμε με βόμβες».

Μάλιστα, μία νεαρή δημοσιογράφος του δυτικού "News 24" των Τιράνων, που καλύπτει το αστυνομικό ρεπορτάζ και έχει ασχοληθεί με το θέμα της στρατολόγησης νεαρών Αλβανών Μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στην Συρία, δέχτηκε απειλητικό μήνυμα στο λογαριασμό της στο Facebook από Αλβανό μουσουλμάνο, καταζητούμενο από της αρχές με την κατηγορία "προώθηση θρησκευτικού μίσους" και στρατολόγησης τζιχαντιστών. "Θα πρέπει να πληρώσεις" ανέφερε το μήνυμα.

Τα πράγματα δεν είναι αστεία. Υπάρχουν αναλυτές που ανησυχούν πλέον για τις νέες απόπειρες αναγκαστικής αποσκίρτησης των δυτικών Σκοπίων. "Υπάρχουν παραστρατιωτικές ομάδες με απώτερο στόχο την έναρξη εμφύλιου πολέμου και κατόπιν διεθνοποίηση της κρίσης ώστε να πάρει το μέρος τους η διεθνής κοινότητα", δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Γιοάνις Μικαλέτος, διευθυντής του Δικτύου Παγκόσμιας Ασφάλειας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, υπάρχουν περίπου 5.000 πολεμικά σκληραγωγημένοι ριζοσπάστες Ισλαμιστές από τους πολέμους στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Β-Ε), το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια.

Σκέπτομαι, αν στην επόμενη κυβέρνηση, τοποθετηθεί στο αρμόδιο υπουργείο πρόσωπο των πολιτικών ικανοτήτων της κας. Χριστοδουλοπούλου, πόσο θα οξυνθούν τα πράγματα, που είναι ήδη οξυμένα.

Ο Μακεδών