Skip to main content

ΕΣΘ: Υπέρ της λειτουργίας της Σχολής Ξενοδοχειακού Management στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πόλης σε διεθνές περιφερειακό κέντρο χαρακτήρισε την πρόταση να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Σχολή Ξενοδοχειακού Management ο ΕΣΘ.

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πόλης σε διεθνές περιφερειακό κέντρο χαρακτήρισε την πρόταση να λειτουργήσει στη Θεσσαλονίκη η Διεθνής Σχολή Ξενοδοχειακού Management ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με επιστολές του προς την υπουργό Τουρισμού και τον αντιπεριφερειάρχη της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο ΕΣΘ τονίζει την ανάγκη για νέες προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη, σημειώνοντας ότι η λειτουργία στη Θεσσαλονίκη, της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Management, θα ενισχύσει καθοριστικά την περιφερειακή ανάπτυξη και, κυρίως, θα δώσει ώθηση στην ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως διεθνούς περιφερειακού κέντρου, ικανού να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης.

«Στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα και οι Έλληνες πεποίθησή μας είναι ότι ο τουρισμός μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος στην οικονομία και την επίτευξη της οικονομικής ανάπτυξης», σημειώνει ο Σύλλογος.

«Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που βίωσε την πολυπολιτισμικότητα, που γνώρισε κατακτητές και καταστροφές, αίγλη και οικονομική ευρωστία, που έχει συνθέσει την ιστορία της από τη διαφορετικότητα των κατοίκων της, θα πρέπει να ανοίξει νέους δρόμους και νέες προοπτικές για την ανάπτυξή της», υπογραμμίζει.

«Ένα σημαντικό βήμα, προς την κατεύθυνση αυτή, θα αποτελέσει η λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Ξενοδοχειακού Management, η οποία ιδρύεται, στα πλαίσια της ανασυγκρότησης της επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης, προκειμένου να προσφέρει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και κατάρτιση, στοχεύοντας, μεταξύ άλλων, να προσελκύσει σπουδαστές από την ευρύτερη Ευρω-Μεσογειακή περιοχή αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων και τη Ρωσία», προσθέτει.

Τέλος, ο ΕΣΘ επισημαίνει ότι θα σταθεί αρωγός και θα συμβάλει, με όλες του τις δυνάμεις, στην προσπάθεια προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει τη δυναμική που της αξίζει και να καταστεί ένας ισχυρός παγκόσμιος τουριστικός προορισμός.