Skip to main content

ΕΣΘ: Πάνω από 20% η πτώση στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρήμα στην τσέπη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι μας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Υπολογίζουμε ότι ήταν πάνω από 20% η πτώση σε σχέση με τα περσινά στοιχεία, τα οποία ήταν πάλι σε πτώση σχετικά με τα προπέρσινα», δήλωσε στον Alpha 989, ο Κοσμάς Καλογιάννης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στην κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρήμα στην τσέπη πια και πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι μας. Το φωνάζουμε εδώ και πολλά χρόνια», σχολίασε ο κ. Καλογιάννης, διευκρινίζοντας, «ο κόσμος βγήκε στην αγορά, ο καιρός υπέροχος ήταν, η διάθεση να ψωνίσει ο κόσμος υπήρχε και η ανάγκη υπήρχε αλλά δεν υπάρχει χρήμα στην τσέπη. Όταν γνωρίζουμε ότι έρχεται ο ΕΝΦΙΑ, ότι έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας και άλλες φορολογικές καταιγίδες, ο κόσμος και λεφτά να έχει στην τσέπη του δύσκολα τα ρίχνει».

«Τα τελευταία χρόνια, οι συνάδελφοι εκείνο που προσπαθούν είναι να πουλήσουν όσο το δυνατόν το εμπόρευμα που έχουν μέσα στο μαγαζί τους», έτσι οι τιμές ήταν περίπου στα ίδια πλαίσια με πέρυσι, περιέγραψε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, «βέβαια κάτι άλλο που ισχύει είναι ότι σε κάποια καταστήματα γινόταν και προσφορές και υπάρχουν προσφορές. Δε ξέρω αν ο κόσμος περιμένει και τις επερχόμενες εκπτώσεις».

«Πάντως οι Κυριακές οι δύο που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα  δεν ήταν Κυριακές χριστουγεννιάτικης περιόδου, ήταν σχεδόν καθημερινή κατανάλωση, δηλαδή έκαναν το τζίρο που κάνουν μια καθημερινή ημέρα», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης, ενώ συνέχισε, λέγοντας ότι οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης κατά την περίοδο των εορτών βοηθούν μόνο ελάχιστα στην τόνωση της αγοράς.