Skip to main content

Το ΕΣΡ ζητά εξηγήσεις για τα ομοφοβικά σχόλια σε βάρος του Κασσελάκη σε ραδιόφωνο και τηλεόραση

Δόθηκε εντολή στην νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να κάνει τα προβλεπόμενα από το νόμο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ασχολήθηκε, στην πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση του, με όσα αναφέρθηκαν σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ομοφοβικά σχόλια του Ομίλου Σκάι σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκη.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και δόθηκε εντολή στην νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να κάνει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Αναμένεται να αποσταλεί αίτημα στον Σκάι ώστε με τη σειρά του να αποστείλει στο ΕΣΡ το επίμαχο υλικό από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη δυο του Χιώτη» της περασμένης Τετάρτης και από την εκπομπή «Καλημέρα» του περασμένου Σαββάτου,.

Θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία των νομικών εκπροσώπων των υπο έλεγχο ΜΜΕ οι οποίοι θα παράσχουν προφωρικώς ενημέρωση και εξηγήσεις και σε άλλη χρονική στιγμή, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά γραπτά υπομνήματα.

Αφού έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, το ΕΣΡ σε προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας του θα εξετάσει τις υποθέσεις στο πλαίσιο ημερήσιας διάταξης και κατόπιν θα αποφανθεί.

Στο μεταξύ το ΕΣΡ, αναμένεται μεσω ΑΠΕ-όπως λέγεται-, να απευθύνει συστάσεις  στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τήρηση των διατάξεων περι προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, με αφορμή τα περιστατικά σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, και περι προστασίας της παιδικής ηλικίας και αθωότητας με αφορμή περιστατικά με πλάνα ανηλίκων σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές στο πλαίσιο ρεπορτάζ από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.