Skip to main content

Έσπασαν τα ισόβια για τον 44χρονο που είχε γαζώσει σπίτι στην Κρύα Βρύση Πέλλας σκοτώνοντας 69χρονη

Είχε τραυματίσει και την τότε 22χρονη με την οποία ήθελε να συνάψει σχέση - Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη Βόρεια Ελλάδα το 2018

Έσπασαν τα ισόβια για τον 44χρονο, που τον Σεπτέμβριο του 2018 πυροβόλησε εννέα φορές έξω από το σπίτι μίας 28χρονης με την οποία ήθελε να συνάψει σχέση, σκοτώνοντας την 69χρονη γιαγιά της και τραυματίζοντας την ίδια και ένα ακόμα συγγενικό της πρόσωπο. Μέλη της οικογένειας είχαν επιτεθεί στον 44χρονο πριν και μετά το φονικό, με αποτέλεσμα ο ίδιος να νοσηλευτεί για μήνες στη ΜΕΘ, ενώ το μακελειό μονοπώλησε το ενδιαφέρον της επικαιρότητας εκείνη την εποχή.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής -κατά μεταβολή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία με πρόθεση-, καθώς και για επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 19 ετών και τεσσάρων μηνών. Με τη μεταβολή της κατηγορίας έσπασε η ποινή των ισόβιων δεσμών και των 34 ετών κάθειρξης που επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο στον κατηγορούμενο, ο οποίος θα επιστρέψει στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατέστησαν κατηγορούμενοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη ο γιος της θανούσης και δύο φίλοι που επιτέθηκαν στον 44χρονο. Σε πρώτο βαθμό ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών και οι άλλοι δύο σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Και οι τρεις δεν παρουσιάστηκαν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και η έφεσή τους ήταν ανυποστήρικτη. Έτσι, ο γιος της 69χρονης είναι πλέον φυγόποινος.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 2018, ο κατηγορούμενος, 38 ετών τότε, γνώρισε σε ένα καφέ στο Αγγελοχώρι, μια 22χρονη κοπέλα από την Κρύα Βρύση της Πέλλας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της εκδήλωσε τα συναισθήματά του, χωρίς η ίδια να ανταποκρίνεται. Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς φέρεται να πήγε στο σπίτι της στην Κρύα Βρύση σε μία προσπάθεια να την πείσει να ξεκινήσουν σχέση. Ο πατέρας της κοπέλας και οι φίλοι του που ήταν παρόντες επιτέθηκαν στον άνδρα και του είπαν να πάψει να ασχολείται μαζί της.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος έφυγε, ωστόσο λίγο αργότερα επέστρεψε με μια καραμπίνα και πυροβόλησε εννέα φορές έξω από το σπίτι, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οκτώ άτομα. Αποτέλεσμα ήταν μια σφαίρα να καταλήξει στον θώρακα της 69χρονης γιαγιάς της κοπέλας, σκοτώνοντάς την, ενώ τραυματίστηκαν η νεαρή και η αδερφή της.

Ο κατηγορούμενος αποχώρησε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Συγγενείς της θανούσας τον κυνήγησαν και αφού τον βρήκαν, τον ξυλοκόπησαν, ενώ ένας πέρασε πάνω από τα πόδια του με το αυτοκίνητό του. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο 44χρονος τραυματίστηκε στο πρόσωπο με την καραμπίνα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μήνες στη ΜΕΘ.

Ο ίδιος στην απολογία του επικαλέστηκε τα χρόνια ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενώ για εκείνη τη μέρα είπε πως θόλωσε και δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, καθώς πυροβόλησε προς το σπίτι και όχι προς τα άτομα μέσα σε αυτό. «Τα έβλεπα όλα άσπρα μαύρα», είπε μεταξύ άλλων.