Skip to main content

Έσπασαν τα δις ισόβια για τραπεζικό που έπαιζε καταθέσεις στο ΧΑ

Ο 61χρονος έπαιρνε χρήματα από προθεσμιακό λογαριασμό (Ρέπος) που τηρούσε πελάτης στη τράπεζα και τα έπαιζε στο χρηματιστήριο.

Έσπασαν τα ισόβια για 61χρονο τραπεζικό ο οποίος καταδικάστηκε επειδή πήρε χρήματα από προθεσμιακή κατάθεση και τα έπαιξε στο χρηματιστήριο.

Σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε καταδικαστεί με δις ισόβια και  πρόσκαιρη κάθειρξη 8 ετών για υπεξαίρεση και πλαστογραφία ενώ το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική κάθειρξη 16 ετών, αναγνωρίζοντας τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο 61χρονος ως διευθυντής στο υποκατάστημα Τράπεζας, στη Νάουσα Ημαθίας, έπαιρνε χρήματα από προθεσμιακό λογαριασμό (Ρέπος) που τηρούσε πελάτης στη τράπεζα και τα έπαιζε στο χρηματιστήριο.

Έδωσε 76 εντολές για αγοραπωλησία μετοχών, μέσα σε 18 μήνες, τη χρονική περίοδο 2000-2001. Όταν ο πελάτης απεβίωσε οι κληρονόμοι ζήτησαν να εκταμιεύσουν το σύνολο των χρημάτων, ύψους περίπου 500.000 ευρώ.

Έτσι, ο τραπεζικός βρέθηκε κατηγορούμενος με τις γνωστές συνέπειες.