Skip to main content

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς- Τι πρέπει να ξέρετε

Το πρόγραμμα αφορά τον ιδιωτικό τομέα και τις άνεργες μητέρες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ - Ποια είναι τα κριτήρια

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2017-2018 με καταληκτική ημερομηνία η 9η Ιουνίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.eetaa.gr. Την αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τον ιδιωτικό τομέα και τις άνεργες μητέρες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Εισοδηματικά κριτήρια:

- Οικογενειακό εισόδημα 27.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά

- 30.000 ευρώ για τρία παιδιά

- 33.000 ευρώ για τέσσερα παιδιά και

- 36.000 για οικογένεια με πάνω από τέσσερα παιδιά

Θα ακολουθήσει η διαλογή των αιτήσεων και τα αποτελέσματα να είναι έτοιμα έως 27 Ιουνίου και θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής ενστάσεων ενώ οριστικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 4 Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά:

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μαζί με την εκτύπωση της «Αίτησης συμμετοχής - Δήλωσης», σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΤΟΥΣ ‎2017-2018, στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στις ακόλουθες Διευθύνσεις αντίστοιχα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων, ως ακολούθως: Στην «Αίτηση Συμμετοχής - Δήλωση» και ειδικότερα στο προαιρετικό σκέλος, οι μητέρες έχουν δικαίωμα δήλωσης κατά σειρά επιλογής έως και πέντε (5) προτιμήσεων Δομών για τις κατηγορίες Α. και Β και έως δύο (2) για τις κατηγορίες Γ. και Δ. Η διαδικασία αυτή δεν είναι δεσμευτική.

Πρέπει να υποβληθεί ή νέα Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το φορολογικό έτος 2016 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 έως 31/12/2016).

Σύμφωνα με την πρόσκληση η ΕΕΤΑΑ προσκαλεί

• Τις Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή / και

• Τις Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία

• Άτομα (γυναίκες και άντρες) στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση, η επιμέλεια των παιδιών

• Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία οι οποίοι/ες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία, μέσω της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, καθώς και η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι εφεξής όπου στην παρούσα γίνεται αναφορά σε «μητέρες» ή «ωφελούμενες» νοούνται αντιστοίχως και οι άνδρες - πατέρες ή ωφελούμενοι.
Οι ωφελούμενες/νοι, που θα ενταχθούν στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) να είναι εργαζόμενες (μισθωτές, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενες/νοι) ή β) να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο, που να πιστοποιεί την ανεργία.

Στις ανωτέρω ωφελούμενες/νους χορηγούνται «Αξίες Τοποθέτησης» (Voucher), που συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ ή των ΠΕΠ, σύμφωνα με την κατάταξή τους ως προς το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ για κάθε κατηγορία νοικοκυριού.

Συγκεκριμένα, κάθε ωφελούμενη/νος κατανέμεται : (α) στο ΕΠΑΝΑΔΕΔΒΜ, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά του είναι μεγαλύτερο από το όριο της φτώχειας (β) στο οικείο ΠΕΠ, όταν το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά του είναι ίσο ή μικρότερο από το όριο της φτώχειας.

Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2016, ορίζεται σε 4.512€, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά : - 50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών. - 30% για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.

Εξαιρούνται από την παρούσα Πρόσκληση οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α' και β' βαθμού) και των Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α.

Ολόκληρη η προκήρυξη εδώ.