Skip to main content

Συμφωνία μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες βλέπει ο Τσακαλώτος

Η συζήτηση είναι δύσκολη καθώς η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις δεσμεύσεις της και οι εταίροι μας πρέπει τώρα να παρέχουν μια συμφωνία, τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

Αισιόδοξος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, δηλαδή στο επόμενο Eurogroup, θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία. 

Εξερχόμενος από το αποψινό Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι οι θεσμοί συνεχάρησαν την Ελλάδα και υπήρξε γενική συμφωνία ότι η χώρα έχει προχωρήσει με την εφαρμογή μέτρων του πακέτου. 

«Το θέμα του χρεόυς είναι σοβαρό και αφιερώσαμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε αυτό. Θυμόμαστε ότι η συμφωνία είναι να ξεκαθαρίσουμε τα μέτρα του χρέους τώρα ώστε να εφαρμοστούν μετά το τέλους του προγράμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζητήθηκε το θέμα της ελληνικής οικονομίας αλλά και των αγορών. 

«Η συζήτηση είναι δύσκολη καθώς η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις δεσμεύσεις και οι εταίροι μας πρέπει τώρα να παρέχουν μια συμφωνία» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος. 

Όπως είπε, θεωρεί αδικτό μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες ώστε να υπάρξει μια συμφωνία με μεγαλύτερη σαφήνεια αναφορικά για τα μέτρα του χρέους.