Skip to main content

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Σόιμπλε

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ με τον κ. Ντάισελμπλουμ, ενόψει του αυριανού Eurogroup στη Μάλτα.

Αισιόδοξος δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι σύντομα θα συναφθεί συμφωνία για την αξιολόγηση της Ελλάδας, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι ακόμα σίγουρος εάν αυτή θα επιτευχθεί στο αυριανό Eurogroup στη Μάλτα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και  ΔΝΤ έχουν καθυστερήσει πολλούς μήνες λόγω των διαφορών που υπάρχουν όσον αφορά την δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας, την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις του ενεργειακού τομέα, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για κρίση στην Ευρώπη.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνάντηση του κ. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που βρίσκεται στο Βερολίνο για να μετάσχει σε συνέδριο. Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ επιβεβαίωσε νωρίτερα τη συνάντηση παραδεχόμενος μάλιστα ότι «θα συζητήσουμε για την Ελλάδα που απαιτεί την προσοχή μας, αλλά και άλλα θέματα», χωρίς όμως να επεκταθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης.

Οι δύο άνδρες στη συνέχεια θα αναχωρήσουν για τη Μάλτα για να συναντήσουν το ελληνικό οικονομικό επιτελείο αλλά και τους θεσμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινοβραδινή προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους, με τον κ. Τσακαλώτο να αναχωρεί σήμερα για τη Μάλτα (δείτε αναλυτικότερα εδώ).