Skip to main content

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Μπόλαρης στο 3rd Food for Success Conference

Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει εδώ και τώρα το κλίμα που επικρατεί, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί και μπορεί να το αλλάξει εδώ και τώρα, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Μάρκος Μπόλαρης στο 3rd Food for Success Conference που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο συνεδριακό κέντρο Titania Hotel στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Συνδέσμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τον ρόλο που μπορεί να παίξει ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην αναστροφή του κλίματος της ελληνικής οικονομίας ενώ δήλωσε χαρακητριστικά ότι «ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί και μπορεί να το αλλάξει εδώ και τώρα».

Αναφέρθηκε επίσης στην επικράτηση των μεγάλων εταιρειών και αλυσίδων στον τομέα των τροφίμων στη διεθνή αγορά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει μπροστά της μια παραγωγική και δημιουργική πρόκληση, καθώς διαθέτει επώνυμα και ποιοτικά προϊόντα και έφερε ως παράδειγμα το εξαιρετικό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο. Όπως ανέφερε: «η πρόκληση για εμάς είναι η αλλαγή κατεύθυνσης και η αλλαγή νοοτροπίας».

Ενώ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την παιδεία. Ο κ. Μπόλαρης στάθηκε επίσης στην έλλειψη προσωπικού στο συγκεκριμένο τομέα, δηλαδή στην έλλειψη αγροτών, παραγωγών και εμπόρων και τόνισε τη σημαντικότητα αξιοποίησης του ΕΣΠΑ, του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και άλλων σχετικών κονδυλίων, προκειμένου ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα να γίνει πιο παραγωγικός.

Το συνέδριο συνεχίζεται.