Skip to main content

Αισιοδοξία προέδρου ΟΑΣΘ: Πιθανότατα δεν θα έχουμε νέες κινητοποιήσεις

Λύση με την εκταμίευση μέρους της επιχορήγησης του Οργανισμού από το υπουργείο για τον μήνα Δεκέμβριο. Τι λέει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, ότι δεν θα επαναληφθεί το φαινόμενο των κινητοποιήσεων καθώς έχει υπάρξει μία πρώτη συμφωνία ΟΑΣΘ και υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Στεφανίδης στη Voria.gr, έχει προγραμματιστεί να προεκταμιευτεί μέρος της επιχορήγησης του Οργανισμού από το υπουργείο για τον μήνα Δεκέμβριο ώστε να καλυφθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για τον μήνα του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προεκταμίευση του ποσού θα γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη, και αν ισχύσει αυτό θα αποφευχθούν οι νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αύριο 12 Νοεμβρίου συμπληρώνουν και επίσημα δύο μήνες απλήρωτοι.

Στον αντίποδα, απαισιόδοξος είναι ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ο οποίος δηλώνει στη Voria.gr ότι οι επαφές που είχε με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Μεταφορών στη Αθήνα δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι στον οργανισμό θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα στις 10.30 για να συζητήσουν το μέλλον του οργανισμού αλλά και τον τρόπο που οι ίδιοι θα κινηθούν, διαμηνύοντας ότι εάν δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις αρχές της εβδομάδας, θα είναι δύο μήνες απλήρωτοι και θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.