Skip to main content

Αισιοδοξία για τις εκλογές στους «γαλάζιους» της Θεσσαλονίκης

Διαρκείς συγκεντρώσεις και κινητοποίηση για την επίσκεψη Μεϊμαράκη στη ΔΕΘ. Οι «καραμπόλες» στα ψηφοδέλτια Θεσσαλονίκης.

Παλιά κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη έδωσαν το παρόν στο κάλεσμα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, στα γραφεία της Μητροπολίτου Ιωσήφ 8.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και μάλιστα ήταν μαζική. Ο τρίτος όροφος των γραφείων της ΝΔ Θεσσαλονίκης κατακλύστηκε από παλιά στελέχη διοικήσεων νομαρχιακών οργανώσεων και της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και στελέχη που θήτευσαν επί μακρόν σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια, τα οποία έδωσαν το μήνυμα της συστράτευσης στην προσπάθεια της ΝΔ να ανακτήσει την εμπιστοσύνη τον πολιτών και να βάλει τέλος στην αριστερή ακυβερνησία της χώρας, που επιδεινώνει όλα τα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα «γαλάζια» στελέχη.

Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιοι βουλευτές, κ.ά.

Ο κ. Σαμαντζίδης, υπογράμμισε πως τελικά αυτός που βρέθηκε απροετοίμαστος για τις εκλογές ήταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που τις προκάλεσε και πως η εύλογη αισιοδοξία όλων για την ετυμηγορία των πολιτών στις 20 Σεπτεμβρίου, πρέπει να αποτελέσει κινητήριο δύναμη για την προσπάθεια όλων, να μην πάει ούτε ψήφος χαμένη, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλον χαμένο χρόνο.

Στη ΝΔ Θεσσαλονίκης πλέον ασχολούνται με την προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που αποτελεί το τοπικό προεκλογικό στοίχημα, μετά και την ολοκλήρωση της παρουσίας Τσίπρα στην 80η ΔΕΘ. Η κινητοποίηση για τη «μάχη της εικόνας» είναι μεγάλη και το ενδιαφέρον για συμμετοχή από τη βάση έκδηλο.

Σε ό,τι αφορά στα ψηφοδέλτια Α' και  Β' Θεσσαλονίκης αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως το αργότερο αύριο. Αν και είναι γνωστές οι περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένεται η σειρά εκλογής στις λίστες, όπου όπως διαβεβαιώνουν τα αρμόδια κομματικά στελέχη, θα τηρηθεί η σειρά εκλογής του προηγούμενου Ιανουαρίου, με τους νεοεισερχόμενους να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.

Η είσοδος του Κώστα Κιλτίδη στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι έβγαλε εκτός τον Άγγελο Κολοκοτρώνη, με τον οποίο υπήρχαν συζητήσεις για να είναι υποψήφιος, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης τελικά δεν κατατέθηκε υποψηφιότητα στο Πρωτοδικείο για την Μαριάννα Καποσούζη, η οποία συζητήθηκε η πιθανότητα προσθήκης της στο ψηφοδέλτιο.

Έτσι οι επτά νέες προσθήκες στο ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης θα είναι: Κώστας Κιλτίδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Τζελίνα Μακραντωνάκη, Θεόδωρος (Νίκος) Χιονίδης, Αγγελική Φίλου, Σύνθια Σάπικα και Θανάσης Εξαδάκτυλος. Στη Β' Θεσσαλονίκης, μόνη προσθήκη τελικά είναι ο αντιπεριφερειάρχης, Φάνης Παπάς.