Skip to main content

Στα κάγκελα η ΕΣΕΕ: Κλειστά καταστήματα την Κυριακή

Περιοχές θα χαρακτηριστούν ως δήθεν «τουριστικές» κατά παραβίαση της κοινής λογικής και κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας, αναφέρει η Συνομοσπονδία

Απεργία στο εμπόριο αποφάσισε για την Κυριακή 7 Μαΐου η ΕΣΕΕ, αντιδρώντας στην επικείμενη αλλαγή της νομοθεσίας για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «μία προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια "Ελευθέριος Βενιζέλος" και "Μακεδονία" και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών».

Κατά την ΕΣΕΕ, οι περιοχές αυτές, θα χαρακτηριστούν ως δήθεν «τουριστικές», κατά παραβίαση της κοινής λογικής και κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει ασφαλή διαδικασία και κριτήρια καθορισμού μίας περιοχής ως τουριστικής.

Παράλληλα, συμπληρώνεται στην επιστολή, διαγράφονται αδικαιολόγητα οι αρμοδιότητες του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη και της τοπικής κοινωνίας να καθορίζουν μόνοι τους τις ανάγκες της αγοράς τους.

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι η δικαιολογητική βάση για την επιλογή των συγκεκριμένων περιοχών δεν είναι το γεγονός ότι εκεί επιχειρούν μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου», συνεχίζει η ΕΣΕΕ.

Μάλιστα, η ΕΣΕΕ ζητεί να συναντηθεί άμεσα με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του εκφράσει τις θέσεις της.