Skip to main content

Έρχεται ανασχηματισμός με τεχνοκράτες πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Οι αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου «κλείδωσαν» για τα τέλη Ιουνίου, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

του Σπύρου Νάννου

Με τη φράση «ο Γιώργος Παπανδρέου σκέπτεται, γράφει, σβήνει, ευελπιστεί και ετοιμάζεται» περιγράφει συνεργάτης του πρωθυπουργού στη Voria.gr το κλίμα που επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο θέλοντας να δείξει πως ο ανασχηματισμός είναι πλέον πολύ κοντά, είναι αναπόφευκτος και θα σηματοδοτήσει τις αλλαγές που θα έχουν και άρωμα τεχνοκρατών! Αυτός, προσδιορίζεται χρονολογικά πριν την Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου και μάλιστα όπως επισημαίνεται θα είναι «σαρωτικός».

Δεν είναι τυχαίο πως από χθες, έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τις προτιμήσεις σε συγκεκριμένα στελέχη που ακούγονται έντονα για είσοδο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως π.χ. ο Λουκάς Παπαδήμος για το υπουργείο Οικονομικών. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική η φράση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη που είπε «θα ήταν πολύ πιο αξιόπιστη η πολιτική, παραδείγματος χάρη, την οποία θα εισηγείτο ο κ. Παπαδήμος απ’ ό,τι ο κ. Παπακωνσταντίνου ένα χρόνο μετά».

Πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, περιμένουν από τον πρωθυπουργό, όπως λένε να «καθαρίσει» στελέχη που προκαλούν με τις δηλώσεις τους, που είναι αντιπαραγωγικοί και που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη βάση του κόμματος, δείχνοντας καθαρά συγκεκριμένους υπουργούς τους οποίους κατ’ επανάληψη έχουν χαρακτηρίσει ως «αλεξιπτωτιστές της πολιτικής».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου, θα εντάξει σε νέο κυβερνητικό σχήμα τεχνοκράτες, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει τους τελευταίους μήνες με τις δηλώσεις τους, τοποθετώντας τους σε καίρια πόστα π.χ. αποκρατικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας κοκ. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι τεχνοκράτες θα έχουν και... μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της συναίνεσης που επιθυμεί ο Γιώργος Παπανδρέου από τον Αντώνη Σαμαρά.