Skip to main content

Ερώτηση βουλευτών για τη σχολική στέγη στην Κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με το κείμενο, αν δεν υπάρξουν διορθωτικές ενέργειες και άμεση αντίδραση, τότε δε θα γίνει κανένα έργο μέχρι το 2020.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Σχολικής Στέγης στην Κεντρική Μακεδονία και η ευκαιρία να λυθούν αυτά, που παρουσιάζεται εν όψη της εντός του 2017 αναθεώρησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ οδήγησε στην κατάθεση σχετικής ερώτησης  προς τους Υπουργούς Εσωτερικών (κ. Σκουρλέτη), Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (κ. Γαβρόγλου) και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (κ. Σπίρτζη).

Πιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, εάν δεν υπάρξουν διορθωτικές ενέργειες και άμεση αντίδραση από τα συναρμόδια Υπουργεία, τότε δεν θα γίνει κανένα εργό, κανενός είδους σε κανένα από τα σχολικά κτίρια της Κεντρικής Μακεδονίας έως και το 2020!

Το ενδεχόμενο αυτό θα οδηγούσε στη δημιουργία πολλών σοβαρών λειτουργικών εμποδίων για την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση των αμέσως επόμενων σχολικών ετών, καθιστώντας προβληματική τη στέγαση Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων αλλά και αρκετών Γυμνασίων και Λυκείων σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές μπορεί να αποφευχθεί, εάν η Κυβέρνηση αναγνωρίσει το πρόβλημα και κινηθεί αναλόγως, ώστε η ανακατανομή των πιστώσεων να γίνει υπέρ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αξιοσημείωτο είναι πως την ερώτηση συνυπογράφει - εκτός από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντόπουλο Δημήτρη, Βενιζέλο Ευάγγελο, Αρβανιτίδη Γιώργο και Κεγκέρογλου Βασίλη - ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, κύριος Σαρίδης Ιωάννης.