Skip to main content

Ερώτηση στη Βουλή για τους «κομισάριους» του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΑΣ

Το θέμα της παρουσίας κομματικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική αστυνομία έφερε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου.

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της παρουσίας κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις γραμμές της Ελληνικής Αστυνομίας, στη διάρκεια των εγκαινίων του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θόδωρος Καράογλου.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, στο χώρο του ΣΜΑ είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές οι οποίοι αντιδρούν στη λειτουργία του Σταθμού, καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πίσω από τις οποίες ήταν και δύο γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας εξ’ αυτών, ο Νίκος Παυλίδης, ερωτηθείς από τη Voria.gr με ποια ιδιότητα βρισκόταν εκεί, πίσω από τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις, είχε πει ότι είναι συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Στην ερώτησή του η οποία έχει τίτλο «Κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιβλέπουν και επεμβαίνουν στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.», ο κ. Καράογλου, ο οποίος είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «εντόπισα με έκπληξη, πίσω από τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στο χώρο για την αποφυγή επεισοδίων, να βρίσκονται δυο γνωστά υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία παρακολουθούσαν την επιχείρηση αναχαίτισης των διαδηλωτών. Η παρουσία τους εκεί ειλικρινά μου προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου ότι δεν μπορούσα να εξηγήσω το λόγο αλλά και τον ρόλο που μπορεί να είχαν στη συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση της ΕΛ.ΑΣ.».

Ο βουλευτής επικαλείται και στοιχεία από δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Παυλίδης, φέρεται να είναι «εξωτερικός» συνεργάτης του κ. Τόσκα, όπως άλλωστε ο ίδιος είχε παραδεχθεί στη Voria.gr. Ο κ. Καράογλου αναφέρει ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το τρίμηνο Δεκέμβριος 2016-Φεβρουάριος 2017 οι μετακινήσεις του κ. Παυλίδη προς την Αθήνα κόστισαν στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 4.000 ευρώ. Αναφέρει, επίσης, ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συμμετέχει εδώ και καιρό σε συσκέψεις της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον βουλευτή αυτό «γεννά σωρεία ερωτημάτων για το εάν η κυβέρνηση τοποθετεί κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως ‘κομισάριους’ στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ., μόνο και μόνο για να μπορεί να επιβλέπει και να επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας της». Κατόπιν αυτών ο κ. Καράογλου υποβάλλει τα ακόλουθε ερωτήματα προς τον κ. Τόσκα:

-Αληθεύει ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις συσκέψεις της ΕΛ.ΑΣ. που λαμβάνουν χώρα στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης;
-Ποιος είναι ο ρόλος και ο λόγος των δυο κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία φαίνονται καθαρά στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία», στην επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας;
-Πόσο έχουν κοστίσει μέχρι σήμερα στο Ελληνικό Δημόσιο οι μετακινήσεις του «εξωτερικού» συνεργάτη του κ. Τόσκα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα;
-Πώς δικαιολογείται ο όρος «εξωτερικός» συνεργάτης Υπουργού;