Skip to main content

Ερώτηση Σαρίδη σε ΥΠΕΝ για τους «μικρούς» των οικιακών φωτοβολταϊκών

Την «αποκατάσταση της αδικίας» στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα ζητεί ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

«Άδικη» για τους μικρούς παραγωγούς ρεύματος από οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα χαρακτηρίζει ο βουλευτής της Α΄Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, τη μείωση, έως και 42%, στην εγγυημένη τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, που επιφέρει η εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4254/2014.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Σαρίδης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κατάσταση έχει επιφέρει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, ζημιώνει μεσοπρόθεσμα την οικονομία της χώρας, ενώ πλήττει και την προσπάθεια παραγωγής ενέργειας με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους.

Ρωτά, δε, τον κ. Σκουρλέτη εάν αναγνωρίζει την «προβληματική και άδικη» αυτή κατάσταση, ζητώντας να μάθει ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την επίλυσή της.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Σαρίδη:

«Κύριε Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, η εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4254/2014 έχει επιφέρει σημαντική μείωση, ως και 42%, στη εγγυημένη τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος, που παράγεται από οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα.

Η παραπάνω άδικη για τους μικρούς παραγωγούς κατάσταση, εκτός από τη νομική και ηθική της διάσταση, έχει επιφέρει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες Ελληνικά νοικοκυριά,  ζημιώνει μεσοπρόθεσμα την Οικονομία της Χώρας, ενώ πλήττει και την προσπάθεια παραγωγής ενέργειας με φιλικές προς το Περιβάλλον μεθόδους.
Με βάση τα παραπάνω, κύριε Υπουργέ, ερωτάσθε:

1.    Αναγνωρίζετε την παραπάνω προβληματική και άδικη κατάσταση;
2.    Αν ναι, ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την επίλυσή του προβλήματος και ποιος ο χρονικός προγραμματισμός των πρωτοβουλιών, που σχεδιάζετε να πάρετε;»