Skip to main content

Ερώτηση Σαρίδη σε Δρίτσα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού σχεδίου για τον ΟΛΘ ρωτά τον υπ. Ναυτιλίας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

Ερώτηση προν τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα κατέθεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης για την έγκριση του μεσοπρόθεσμου επιχειρηματικού σχεδίου για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρίδης ρωτά τον υπουργό, εάν «αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση ως δεδομένο, πως η όποια επενδυτική πρόταση ιδιώτη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει οπωσδήποτε να συγκριθεί στα ποιοτικά και ποσοτικά της στοιχεία, με το Μεσοπρόθεσμο Επιχειρηματικό Σχέδιο για την περίοδο 2017 - 2021, όπως αυτό έχει κατατεθεί από τον δημόσιο Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.), στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (Ε.Σ.Α.Λ.) , ώστε να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα λύση για το Ελληνικό Δημόσιο και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή εν όψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης φάσης των συζητήσεων με τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Θ. και εν αναμονή της έγκρισης ή μη, από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Μεσοπρόθεσμου Επιχειρηματικού Σχεδίου για την ανάπτυξη του δημόσιου ΟΛΘ και για την περίοδο 2017 - 2021.