Skip to main content

Φωκάς: Δρόμος-καρμανιόλα η Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας

Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας έχει επιβαρυνθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της διέλευσης βαρέων οχημάτων, υποστηρίζει ο βουλευτής.

Την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, τον ανεπαρκή φωτισμό και την πλημμελή σήμανση στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας καταγγέλλει με ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς.

Ο κ. Φωκάς επισημαίνει πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας που εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες και διέρχεται μέσα από πολλούς οικισμούς του Νομού Θεσσαλονίκης έχει επιβαρυνθεί κατά πολύ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της διέλευσης βαρέων οχημάτων, που επιλέγουν την εναλλακτική αυτή ώστε να αποφεύγουν τα διόδια στη νέα Εθνική Οδό.

«Οι καταστροφές που έχουν προκληθεί στο οδόστρωμα σε συνδυασμό με την απουσία των απαραίτητων πινακίδων οδοσήμανσης έχουν ως δυσάρεστο επακόλουθο πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν οδηγήσει ακόμη και σε θανάτους», υποστηρίζει ο κ. Φωκάς και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την ταχεία αποκατάσταση του οδοστρώματος, την εγκατάσταση επαρκούς και λειτουργικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού και την τοποθέτηση των απαραίτητων πινακίδων σήμανσης.

«Αυτός ο δρόμος-καρμανιόλα αποτελεί ντροπή για το Νομό Θεσσαλονίκης», τονίζει ο βουλευτής και καταλήγει:

«Μιλάμε ξεκάθαρα για έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες του Αγίου Βασιλείου, της Γερακαρούς, του Βασιλουδίου, της Μαδύτου, της Ν. Απολλωνίας, του Στίβου, όλων των οικισμών κάτω από τις λίμνες που εξυπηρετεί το οδικό αυτό δίκτυο. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους».