Skip to main content

Ερώτηση έξι «γαλάζιων» σε Τσίπρα για τα προβληματικά «πόθεν έσχες»

Καλούν τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το εάν υπάρχουν ή όχι μέλη της κυβέρνησής του με αδήλωτα χρήματα ενός εκατ. ευρώ επί τριετία

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα που ανέκυψε με τα προβληματικά «πόθεν έσχες» δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης, ζητούν με ερώτησή τους έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Άννας Καραμανλή.

Σε αυτήν, οι έξι «γαλάζιοι» επισημαίνουν τις δύο περιπτώσεις και προσθέτουν πως «τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί "ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς", η οποία αποδομείται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της Κυβέρνησης».

«Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα εξαιρετικής σφοδρότητας και σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα», συμπληρώνουν.

Οι βουλευτές της ΝΔ καλούν τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι μέλη της Κυβέρνησής του με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την ενίσχυση της διαφάνειας και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το κείμενο, εκτός από της κα. Καραμανλή, συνυπογράφουν οι Μαρία Αντωνίου, Κώστας Κατσαφάδος, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Γεωργαντάς και Λευτέρης Αυγενάκης.