Skip to main content

Ερώτηση Αναστασιάδη για την ενιαία ενίσχυση των αγροτών

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου, δεν έχουν καταβληθεί οι ενιαίες ενισχύσεις.

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης σχετικά με την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης στους αγρότες.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, είναι γνωστό ότι οι αγρότες της χώρας αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και της εξισωτικής αποζημίωσης, έστω και καθυστερημένα, θα είναι «ανάσα» για την επιβίωσή τους.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει  ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα καταβληθούν η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση των αγροτών.

Δεν υπάρχει, δηλαδή , χρονοδιάγραμμα αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής και δε γνωρίζει κανείς πότε και τι θα πληρωθεί ώστε να κάνει τον προγραμματισμό του. Ακόμη, ζητά από τον υπουργό να μεριμνήσει για την καταβολή τους.

Αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων, από αγρότες τις περιοχής μας, οι οποίοι ενώ καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτους φόρους, οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι.
    
Συγκεκριμένα επισημαίνεται, ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ενώ πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου, δεν έχουν καταβληθεί ακόμα και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα καταβληθούν η ενιαία ενίσχυση και η εξισωτική αποζημίωση των αγροτών.
   
Δεν υπάρχει, δηλαδή, χρονοδιάγραμμα και δε γνωρίζει κανείς πότε και τι θα πληρωθεί ώστε να κάνει τον προγραμματισμό του.
    
Για το λόγο αυτό και επειδή βρισκόμαστε  στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου.

Ερωτάσθε κύριε υπουργέ:

Πότε θα είσθε σε θέση να εκταμιεύσετε την ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες;