Skip to main content

Ερώτηση 44 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη CETA

Η κυβέρνηση, που είχε την πλήρη ευθύνη της διαπραγμάτευσης, υπερψήφισε τη CETA χωρίς καμία επιφύλαξη, αναφέρει το κόμμα.

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA) ζητούν με ερώτησή τους 44 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κάνουν λόγο για πρακτική εξαπάτησης του λαού. Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

«Η κυβέρνηση, που είχε την πλήρη ευθύνη της διαπραγμάτευσης, υπερψήφισε τη Συμφωνία Ε.Ε. - Καναδά (CETA) σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών, χωρίς καμία επιφύλαξη», αναφέρουν οι βουλευτές προσθέτοντας και τα εξής: «Οι υπουργοί της υπερθεμάτιζαν και καλούσαν τους Έλληνες ευρωβουλευτές να την ψηφίσουν, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός την υποστήριξε με την υπογραφή του στη Σύνοδο Κορυφής, στις 30 Οκτωβρίου 2016. Παρ' όλα αυτά, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη συμφωνία και, έκτοτε, η κυβέρνηση, σαν άλλος Ιανός, εμφανίζεται με δύο πρόσωπα. Καταδεικνύει έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι μόνιμη πρακτική της είναι η πολιτική της απάτης και της εξαπάτησης των Ελλήνων», δήλωσαν, για τη στάση της κυβέρνησης οι συνυπογράφοντες Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Στύλιος και Γιάννης Αντωνιάδης.