Skip to main content

Ερωτήματα και αγωγές για την υπόθεση της «Μαρινόπουλος»

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην ελληνική αγορά μετά την αίτηση της Μαρινόπουλος να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Βροχή πέφτουν οι εξηγήσεις που ζητούν τώρα από τις τράπεζες οι προμηθευτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», μετά την αίτηση υπαγωγής που υπέβαλε στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο ως προς το αίτημα προσωρινής διαταγής.

Δύο από τος προμηθευτές λοιπόν έχουν ήδη καταθέσει αγωγές, τόσο κατά της «Μαρινόπουλος» όσο και κατά των πιστωτριών τραπεζών με την κατηγορία ότι παραπλανήθηκαν σκοπίμως, αναφορικά με τις προθέσεις και τις προοπτικές της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη ιστορία αρχίζει να μπλέκει ακόμα περισσότερο καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις από αυτή την εξέλιξη δείχνουν να είναι αλυσιδωτές, αφού:

Α) προμηθεύτριες εταιρείες δηλώνουν ότι θα βάλουν και αυτές λουκέτο, καθώς τα «ανοίγματα» τους στη «Μαρινόπουλος» είναι τεράστια

Β) εργαζόμενοι απειλούν με κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ποτέ για τίποτα

Γ) σε δύσκολη θέση έρχεται και η κυβέρνηση, καθώς είναι η δεύτερη αλυσίδα από το χώρο της λιανικής, μέσα σε ένα τρίμηνο, που δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τα δε ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν, παραμένουν πολλά. Για παράδειγμα, εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες είχε βουίξει η αγορά ότι υπάρχει και πάλι ζήτημα με τη «Μαρινόπουλος». Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, άμεσα εμπλεκόμενοι να δηλώνουν πλήρη άγνοια των γεγονότων; Αναμένονται με εύλογο ενδιαφέρον οι όποιες απαντήσεις, από την διαδικασία.