Skip to main content

Ερντογάν:Ρατσιστική η πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει θέση στη σημερινή ανθρωπότητα.

Ρατσιστική χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους και το αίτημά τους για τη δημιουργία κράτους, ενώ κάλεσε τους μουσουλμάνους να σπεύσουν μαζικά στην Ιερουσαλήμ, προκειμένου με την παρουσία τους, να ενδυναμώσουν τον αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.

«Ποια η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσαν απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν, και νωρίτερα η Νότια Αφρική», δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, ζητώντας από την Ουάσιγκτον να μην προβεί στη μετακίνηση της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ. «Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο λάθος», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως το εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει θέση στη σημερινή ανθρωπότητα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν άφησε αναπάντητες τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα.