Skip to main content

Ερντογάν: «Το ΡΚΚ θα πνιγεί στο ίδιο του το αίμα»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το απαγορευμένο δια νόμου κόμμα των Κούρδων αυτονομιστών PKK θα «πνιγεί στο ίδιο του το αίμα», με αφορμή μία σειρά επιθέσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι στρ
Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι το απαγορευμένο δια νόμου κόμμα των Κούρδων αυτονομιστών PKK θα «πνιγεί στο ίδιο του το αίμα», με αφορμή μία σειρά επιθέσεων κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 12 Τούρκοι στρατιώτες.

Μιλώντας στις κηδείες των 11 από τους 12 νεκρούς στρατιώτες στη στρατιωτική βάση της πόλης Βαν, ο Ερντογάν είπε ότι οι αυξανόμενες επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα αναχαιτίσουν την πρόοδο της Τουρκίας. «Η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να διακόψει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για να αναπτυχθεί και να γίνει πιο ισχυρή. Δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους βρώμικους σκοπούς του το ΡΚΚ», είπε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού και αρκετούς υπουργούς. «Οι επιθέσεις δεν θα καταφέρουν να εκμαυλίσουν τις αρχές ασφαλείας και να διασπάσουν την αποφασιστικότητά μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αυτή τη χώρα με γενναιότητα», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Οι 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν νωρίς χθες Σάββατο στη διάρκεια επίθεσης του PKK εναντίον στρατιωτικής βάσης στην ανατολική Τουρκία. ΄Ενας ακόμα στρατιώτης έχασε σήμερα την ζωή του σε άλλη επίθεση. Ως αντίποινα, τουρκικά βομβαρδιστικά έβαλαν εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. Αξιωματούχοι του τουρκικού στρατού ανακοίνωσαν ότι κατά τις επιδρομές σκοτώθηκαν πάνω από 100 Κούρδοι αντάρτες.