Skip to main content

Ερντογάν: Να σταθούμε στο ύψος του οράματος του Κεμάλ Ατατούρκ

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι μια «συνήθης» εκλογική διαδικασία και ότι στόχος του είναι να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης.

Το δημοψήφισμα είναι μια ψηφοφορία για το μέλλον της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή», είπε ο Ερντογάν αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι μια «συνήθης» εκλογική διαδικασία και ότι στόχος του είναι να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πεπεισμένος ότι «ο λαός μας θα κάνει την επιλογή να ανοίξει τον δρόμο για την πιο γρήγορη ανάπτυξη, για ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός». «Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που δεν είναι συνηθισμένη ώστε να σταθούμε το ύψος του σύγχρονου πολιτισμού που οραματίστηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ψηφίζει σήμερα υπέρ ή κατά της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η έκβαση του οποίου μπορεί να αναδιαμορφώσει το πολιτικό σύστημα της χώρας και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με τη Δύση.

Τα εκλογικά τμήμα άνοιξαν στις 7.00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) στην ανατολική Τουρκία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα άνοιξαν στις 8:00 (ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας).

(Πηγή φωτογραφίας: AFP)