Skip to main content

Ερντογάν: Προειδοποιήσαμε δέκα φορές, το χτυπήσαμε εντός της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, ξεκαθάρισε ο Τούρκος πρόεδρος - «Το ρωσικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο»

To ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος χτυπήθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά συνετρίβη εντός της Συρίας, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία. Επανέλαβε, δε, πως οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν χθες το ρωσικό μαχητικό δέκα φορές μέσα σε πέντε λεπτά.

Κατά τον Ερντογάν, η Τουρκία ενήργησε έτσι απλώς για να υπερασπιστεί την ασφάλειά της και τα «δικαιώματα των αδελφών της» στη Συρία. Υπογράμμισε, επίσης, ότι στην περιοχή στην οποία πετούσε το μαχητικό δεν υπάρχουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Μιλώντας σε επιχειρηματική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος συνετρίβη σε συριακό έδαφος, κάποια μέρη του έπεσαν στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Τούρκοι πολίτες.

Είπε, ακόμη, ότι η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία δεν θα αλλάξει μετά το περιστατικό αυτό. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε ανθρωπιστικό επίπεδο και στις δύο πλευρές των συνόρων. Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποφευχθεί ένα νέο προσφυγικό κύμα», τόνισε.