Skip to main content

Ερντογάν: Η Ελλάδα είναι λάθος, η Τουρκία στηρίζει τη «Μακεδονία»

Ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της «Μακεδονίας» και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα.

Τη στήριξή του στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας", επειδή η Ελλάδα είναι λάθος», δήλωσε προκλητικά, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα, ο Ερντογάν σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της σκοπιανής ραδιοτηλεόρασης «ΜΡΤ», ο Ερντογάν τόνισε ο «Τούρκοι και "Μακεδόνες" είναι αδέλφια» και πως «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την "Μακεδονία"».

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «άδικες» τις ελληνικές ενστάσεις για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της "Μακεδονίας" και δεν θα επιτρέψει να αλλάξει όνομα», χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα. «Για εμάς Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας μόνους και θα είμαστε πάντα μαζί τους» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.